Андрій ЯРМОЛЕНКО: «Хлопці в Боруссії дружать з почуттям гумору»

Андрій ЯРМОЛЕНКО: «Хлопці в Боруссії дружать з почуттям гумору»

Український вінгер «Боруссії» Дортмунд Андрій Ярмоленко розповів про свою адаптацію в німецькій команді.

— Ви успішно дебютували. Виходить, що мовний бар'єр не став на заваді. Як успіхи з вивченням німецької?
— Пройшов всього місяць і, насправді, було не так багато часу, щоб займатися вивченням мови, але я це роблю, було кілька уроків німецької мови. Вивчив слова, які є необхідними на футбольному полі: вперед, праворуч, ліворуч і так далі. Ну і побутові: доброго ранку, на добраніч. З кожним днем вивчаю все більше німецьких слів, працюю над цим. В німецькій для мене взагалі все нове і десь важкувато, але головне – це бажання вчити.

— Як проходить установка на гру? Через перекладача?
— Тренер говорить німецькою і все так пояснює та показує, що, в принципі, все ясно. А якщо є моменти, які я не зрозумів, то потім підходжу та запитую і в другого тренера, і в головного, тому з цим проблем немає.

Петер Бош тренер дуже хорошого рівня – це помітно відразу. Недаремно в нього кар’єра пішла стрімко вгору: «Вітесс», «Аякс», а тепер «Боруссія». Є багато речей, які є новими для мне, і мені приємно цьому всьому вчитися.

— Чи є у Боруссії своя традиція привітання новачків?
— (Сміється – ред). Мене всі хлопці запитують про це, а я відповідаю, що, слава Богу, поки що нічого такого не було. Дуже насичений графік і це все робити ніколи, бо граємо через два дні на третій. Але якщо якась традиція є – що товариші по команді скажуть, те й робитиму.

— Можливо, для новачка в німецькій буде сюрпризом заспівати пісню на німецькій мові?
— Я думаю, що краще цю тему не буду розкручувати. Там хлопці теж з почуттям гумору дружать, і якщо десь прочитають це інтерв’ю, то для мене спеціально таке можуть і загадати, навіть якщо такої традиції немає (сміється – ред).

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Какой спорт лучше для прибыльных ставок SkyHome – мини-отели в Киеве для комфортного и спокойного проживания Де купити всі необхідні фільтри для Мерседес Спрінтер — найкращі пропозиції від магазину «BUS-shop» Сео специалист цена Онлайн Казино Фортуна: Ваше Место для Удачных Ставок

Последние новости