Футбольная люстрация. Что хотят фанаты от ФФУ

Первые шаги Федерации футбола в этом году и первый сыгранный тур продемонстрировали, что наш футбол не желает меняться. Он, точнее его руководители, хотят продолжить играть в свою игру, очень далекую от правил футбола.Первые шаги Федерации футбола в этом году и первый сыгранный тур продемонстрировали, что наш футбол не желает меняться. Он, точнее его руководители, хотят продолжить играть в свою игру, очень далекую от правил футбола.

MatchDay открывает новую рубрику, в которой будет следить за деятельностью футбольных чиновников и арбитров, или, к примеру, за людьми, за деньги устраивающими митинги под стенами ФФУ.

Украинский футбол давно требует прозрачных и понятных правил игры, которые будут соблюдать все участники украинской футбольной общественности в равной степени. Давно назрела необходимость в очищении украинского футбола от коррупции, игры в поддавки и разного отношения к клубам со стороны футбольных инстанций.

Именно поэтому мы решили назвать новую рубрику актуальным нынче словом \"Люстрация\" (лат. lustratio - очищение) и предоставить возможность высказаться всем заинтересованным сторонам.

В первом материале рубрики мы предоставляем слово лидеру ультрас \"Карпат\" (а по совместительству и вице-президенту львовского клуба) ТАРАСУ ПАВЛИВУ, который рассказывает о встречах с руководителями украинского футбола и предлагает общественности взгляд ультрас на то, с чего необходимо начинать очищение.

Перед стартом чемпіонату \"ультрас\" майже всіх клубів України мали зустріч з міністром сім\'ї молоді та спорту Дмитром Булатовим. На ній ми говорили про забезпечення порядку на матчах чемпіонату та пояснювали свою позицію щодо відсутності міліції на стадіоні. Потім ми пішли на зустріч до президента федерації Анатолія Конькова, хоча він нас не запрошував. Я не розумію чому багатьох дивує, що він зустрівся з нами. Федерація - це громадська організація і я не розумію чому вона зачинена для людей. З Коньковим ми говорили про те, що зараз відбувається в федерації. Про його чвари та поливання брудом з паном Поповим. Коли ми поговорили з президентом, він запросив нас на виконком.

Нас відверто стомив цирк, який триває в нашому футболі - \"чесне\" суддівство (всі все знають, але ніяк на це вплинути не можуть), договірні матчі та закритість роботи федерації. Робота нинішніх чиновників призвела до того, що українські стадіони пустують, найбільше людей саме у фанатських секторах. Ми не пропонуємо, щоб нас брали на роботу у федерацію, наше місце в секторах на стадіоні. Ми хочемо розуміти, що відбувається в нашому футболі. Щоб все вирішувалось на полі, а не в кулуарних домовленостях. Тому поставили перед виконкомом перші вимоги.

1. ГРОМАДСЬКІСТЬ МАЄ ОБИРАТИ В ЯКОМУ МІСТІ МАЄ ГРАТИ НАЦІОНАЛЬНА ЗБІРНА УКРАЇНИ

Все це має робитись з урахуванням тренерського штабу команди. Раніше був не один приклад, коли федерація приймала незрозумілі рішення щодо місця проведення матчів. Важко забути вибір домашнього матчу плей-офф з греками у Донецьку та підняття цін на квитки до 200 гривень, мотивуючи це боротьбою з спекулянтами (хоча на той момент середня вартість квитків на українських стадіонах була 20 гривень). В результаті збірна в тому матчі залишилась без відповідної підтримки. Як вболівальники можуть обирати де гратиме збірна? Світ сучасних технологій на це питання може легко відповісти. Інтернет голосування ніхто не відміняв. Ніхто не говорить, що треба збірну привезти в умовну Охтирку, однак у нас вистачає стадіонів, які можуть приймати матчі. В тих же Сумах скільки часу простоює стадіон?

2. РЕАЛІЗАЦІЯ КВИТКІВ НА ЗБІРНУ БЕЗ ЗАВИЩЕННЯ ЦІН

Організацією розповсюдження квитків на матчі збірної займається загадкова організація \"УФІ\". Вже був не один приклад коли вона ставила високі ціни на квитки і навіть коли люди приходили ці квитки купувати, сума все одно збільшувалась. Або наприклад написано, що квитки продаються на інтернет сайті, але через годину після початку розпродажу квитки пропадали, а потім з\'являлись під стадіоном у спекулянтів та з ціною в 5 разів вище. Чиновники федерації говорять, що поки нікого за руку не ловили, тому ніяких претензій до них бути не може. Та для того щоб когось спіймати потрібно розуміти хто віддає спекулянтам ці квитки. Ця організація має бути відкритою і звітувати про свою роботу.

3. ПРОЗОРІСТЬ РОБОТИ \"УФІ\"

Ця структура підписала контракт з федерацією ще при президентстві Григорія Суркіса, однак продовжує свою роботу і при Конькові. Її контракт з федерацією розрахований до 2016 року. \"УФІ\" фактично займається усім. Починаючи від обрання міста проведення матчів аж до реалізації квитків. Незрозуміло куди йдуть гроші з реалізації квитків. Це організація, яка зовсім не контролюється. Ми вважаємо, що так не має бути. У нас багато місць де потрібна фінансова допомога, той же дитячий футбол, футзал, жіночий футбол. А виходить так, що гроші осідають в кишенях чиновників. Потрібно контролювати цю організацію.

4. АНТИАЛКОГОЛЬНА КАМПАНІЯ

Ми постійно чуємо, що \"футбол без пива - не футбол\". Виходить, що спорт, який має проводити пропаганду здорового способу життя займається, навпаки, насаджуванням алкогольної залежності. Не мають права алкогольні чи тютюнові компанії ставати головними, титульними спонсорами футбольних матчів. Якщо немає інших варіантів, то суми контрактів від цих компаній мають бути співвідносні їх шкідливій пропаганді. Щоб ці гроші могли якось компенсувати негативний вплив на молодь.

5. РОБОТА З ВБОЛІВАЛЬНИКАМИ

В нинішньому ФФУ робота з вболівальниками тільки на папері. Цим займаються незрозумілі люди, які тільки отримують гроші та пишуть якісь звіти, які реальній картині життя не відповідають. В структурі федерації працює 7 штатних співробітників, які фанатському колу незнайомі. Замість того, щоб знаходити спільну мову з найактивнішими вболівальниками, як це робить \"Динамо\", \"Шахтар\", \"Дніпро\", \"Карпати\", \"Металіст\", федерація повністю ігнорує цю роботу. З вболівальниками мають працювати люди з фанатського кола, тоді їх сприйматимуть на секторах і зменшиться кількість конфліктів. Я не кажу, що піротехніки не буде на стадіонах зовсім, але все це можна привести до цивілізованих масштабів.

6. ГРОШІ ВІД ШТРАФІВ

Наші футбольні органи часто люблять хвалитись сумами штрафів, які були стягнені з клубів. Але незрозуміло куди йдуть ці штрафи, ніхто про це не звітує. Якщо скільки федерація заробляє на рекламі чи продажі квитків ми не розуміємо, то тут ми можемо рахувати скільки клуби платять штрафів. І гроші це зовсім немаленькі. Ми запропонували ці гроші віддавати на розвиток дитячого футболу, навіть тим регіонам, де немає клубів Прем\'єр-ліги. Цю пропозицію члени виконкому зустрічали оплесками, але подивимось як це буде виконуватись. Тому, що чиновники роками чомусь цього не робили. Виходить, ми пропонуємо забрати у них ці гроші.

7. ЧЛЕНСТВО В ФФУ

Членство в виконкомі має 49 громадських організації, кожна з них має голос на виконкомі. Для фанатського руху це дуже незрозумілі контори, такі як \"УФІ\", \"Граємо за Україну разом!\" та інші. Всі ми прекрасно розуміємо, що це організації підконтрольні певним чиновникам і при важливих голосуваннях вони лобіюють чиїсь інтереси. Ми пропонуємо вивести ці незрозумілі організації з членства в федерації футболу. Натомість ввести представників найактивнішого сектора стадіону.

8. АУДИТ ФЕДЕРАЦІЇ ФУТБОЛУ ТА ПРЕМ\'ЄР-ЛІГИ

Нам потрібно перевірити наші головні органи футбольної влади. \"Карпати\" вже давно пропонували провести аудит такої організації, як Прем\'єр-ліга. Структура, яка чимось займається, а фактично не займається нічим. І отримує дуже непогані гроші з клубів і знову таки ми не розуміємо куди ці кошти йдуть, тому що це закрита інформація. Аудиторську компанію має надати УЄФА і аудит має бути прозорий, а ми маємо отримати результати і розуміти з ким з чиновників можна продовжувати співпрацю.

Це наші перші вимоги та бачення з чого потрібно почати щоб змінювати наш футбол. Ми виступаємо за люстрацію нашого футболу. Даємо шанс нашим чиновникам зробити футбол відкритим або піти.

Следующая новость
Предыдущая новость

Какой спорт лучше для прибыльных ставок SkyHome – мини-отели в Киеве для комфортного и спокойного проживания Де купити всі необхідні фільтри для Мерседес Спрінтер — найкращі пропозиції від магазину «BUS-shop» Сео специалист цена Онлайн Казино Фортуна: Ваше Место для Удачных Ставок

Последние новости